Влада Црне Горе није усвојила санкције Русији

Срна
Foto: архива

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе није данас усвојила приједлог одлуке о образовању координационог тијела за праћење увођења и примјене међународних мјера поводом кризе у Украјини.

И да је усвојена, то не би значило утврђивање политичке одлуке о прихватању претходне одлуке Савјета ЕУ о увођењу и проширења санкција Русији због инвазије на Украјину, рекао је извор Срне из Владе у Подгорици.

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић рекао је раније данас да, "ако се буде остало при ономе што је став премијера /Здравка Кривокапића/ и начин, данас Влада неће донијети одлуку о санкцијама Русији".

Абазовић је рекао да Кривокапић жели да се формира координационо тијело за спровођење санкција, "али да санкције треба прво да се уведу".

Комисија за политички систем Владе Црне Горе, којом предсједава Абазовић, усвојила је 15. марта једногласно пакет санкција Русији који је претходно усвојио Савјет ЕУ.

Међутим, та одлука није уврштена ни данас на дневни ред сједнице Владе у Подгорици, већ је умјесто тога предложено усвајање приједлога одлуке о образовању координационог тијела за праћење увођења и примјене међународних мјера поводом кризе у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана