Влада Црне Горе: Ђукановић би да са себе скине одговорност

Срна
Влада Црне Горе: Ђукановић би да са себе скине одговорност

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе оштро је данас критиковала предсједника Мила Ђукановића, који, како истичу, очигледно сматра да би себе требало да амнестира одговорности у случају набавке вакцина, што јасно говори о његовом односу према грађанима.

Кабинет Ђукановића саопштио је јуче да предсједник ни на који начин није могао бити укључен у процес набавке вакцине, јер то није његова уставна надлежност, као и да је актуелна влада одбила донације које је он обезбједио захваљујући доброј сарадњи са међународним партнерима.

Из владе, међутим, указују да свака донација, физичких или правних лица, директно угрожава преговоре са произвођачима вакцине.

Из владе поручују да у ситуацији пандемије, а то се, кажу, може видјети у цијелом свијету, не би требало да буде примарно важна подела надлежности, већ се у активност борбе за очување здравља грађана, поред ресорних министарстава, укључују предсједници држава, монарси и целокупни расположиви административни, људски, финансијски и остали капацитети и ауторитети.

Ђукановић, истичу, очигледно сматра да себе треба да амнестира те одговорности, што јасно говори о његовом односу према грађанима.

У владином саопштењу, које преносе подгорички медији, констатује се да су претходној власти “на чијем челу су били Ђукановићеви партијски саборци, сви други лични и партијски послови били пречи од јавног интереса и здравља грађана”.

“Доведени смо у ситуацију да враћамо земљу са руба амбиса и здравствене катастрофе”, наводи се у саопштењу и додаје да је апсолутно неприхватљива ниједан билатерални преговор за набавку вакцине, а није уплаћена ни гаранција за КОВАКС иницијативу.

Истичу и да на срећу “не зависи од Ђукановића, нити било ког другог појединца”, а влада ће, кажу, учинити све да исправи грешке које су правили њихови претходници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана