Вјештаци повезали Паравињин шлепер с мјестом проналаска тијела

Агенције
Вјештаци повезали Паравињин шлепер с мјестом проналаска тијела

Шибеник - У наставку поновљеног суђења Драгану Паравињи за покушај силовања и тешко убиство малољетне Антоније Билић у јуну 2011., на Жупанијском суду у Шибенику у уторак су саобраћајно - технички и телекомуникацијски вјештаци допунили своја вјештачења из првог судског поступка, а незванично се сазнаје како су повезали Паравињин шлепер с мјестом проналаска тијела у Јосипдолу.

У обзир су, како се незванично сазнаје, узети снимци с надзорних камера у творници у Огулину, гдје је Паравиња био на истовару, те с аутопута.

Према информацијама које је за Хину дао адвокат породице Билић Винко Љубичић, свједочила су два вјештака.

То су морали учинити, појаснио је Љубичић јер је прије почетка поновљеног суђења пронађено тијело Антоније Билић, па је ваљало утврдити је ли камион који је у вријеме убиства возио Паравиња могао доспјети до мјеста на којем је избачено тијело.

Адвокат Љубичић наводи како је потпуно задовољан свједочењем вјештака те њиховим налазом и држи их вјеродостојнима.

Суд је, рекао је Љубичић, наставак расправе заказао за крај марта када би, након неколико узастопних дана расправа, требало завршити поновљено суђење Драгану Паравињи.

Оптужени Паравиња данас није учествовао на расправи јер је одлуком суда удаљен све до окончања поступка. Суд је тако одлучио због Паравињиних константних покушаја да суђење опструише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана