Вишесатна задржавања на многим граничним прелазима Хрватске

Анадолија
Foto: Анадолија

ЗАГРЕБ – Вишесатна чекања на многим граничним прелазима у Хрватској са сусједним земљама и даље трају.

Тако се на граничном прелазу Јасеновац (Доња Градина), на улазу чека сат, а на излазу два сата, на ГП Маљевац (Велика Кладуша) на излазу сат, на ГП Двор (Нови Град) на излазу се чека сат и по, а на ГП Хрватска Дубица (Козарска Дубица) на излазу и до два сата, подаци су Хрватског аутоклуба (ХАК).

На осталим граничним прелазима чека се до 30 минута.

На граничним прелазима између Мађарске и Хрватске задржавања су до 30 минута.

Када је у питању Словенија, на ГП Мацељ (Грушковје) на излазу се чека четири сата, а на ГП Пасјак (Старод) до сат. На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Најдуже се чека на граничним прелазима између Србије и Хрватске.

Тако се на ГП Бајаково (Батровци) на улазу чека сат, а на излазу и до 10 сати. На ГП Товарник (Шид) на излазу се чека два сата за путничка и четири сата за теретна возила.

Хрватска туристичка заједница (ХТЗ) и ове године усред главног дијела туристичке сезоне организира акцију дијељења брендиране изворске воде с натписом  „Welcome to Croatia” и пригодних промотивних материјала на граничним пријелазима Рупа, Брегана, Мацељ и Плованија.

Пригодно брендиране боце воде, уз поруку добродошлице, имају отиснут и QR код који отвара страницу Croatia.hr гдје се заинтересирани гости могу упознати с хрватском туристичком понудом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана