Вишечасовна чекања и километарске колоне на излазу из Хрватске

Срна
Вишечасовна чекања и километарске колоне на излазу из Хрватске

ЗАГРЕБ - На излазу из Хрватске према БиХ и Србији, те на улазу у Словенију чека се по два и више часова, а колоне возила су километарске.

Огромне колоне возила чекају на излазу из Хрватске према БиХ, а на прелазима Стара Градишка и Јасеновац чека се два и више часова, јавио је Хрватски ауто-клуб /ХАК/.

Возила се задржавају између један и два часа на граничним прелазима Гуња, Маљевац и Славонски Брод, до један час се чека у Жупањи, а до 30 минута у Двору на Уни.

Слично је и на граници са Србијом гдје путничка и теретна возила више од два часа чекају да пређу на Бајакову према Батровцима. На прелазу Товарник-Шид путничка возила чекају до пола часа на улазак у Србију, а теретна возила два и више часова.

На граничним пријелазима Брегана, Јуровски Брод и Пасјак чека се више од два часа, а на Мацељу до 30 минута.

Из ХАК-а су навели да је појачан саобраћај на свим главним путним правцима, ауто-путевима Брегана-Липовац, Загреб-Мацељ, Загреб-Сплит-Плоче и Ријека-Загреб.

Држављанима ЕУ препоручено је да користе мање граничне прелазе, јер су могућа дужа чекања због појачаног прилива возила према граници и граничних контрола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана