Више од 10.000 људи и вечерас испред цркве Немањића

Спутњик
Више од 10.000 људи и вечерас испред цркве Немањића

Прва литија и данас је у Црној Гори кренула из Бијелог Поља.

Велики број људи се окупио испред Цркве Светог Петра и Павла одакле су кренули у молитвеној литији до Цркве Светог Николе која се налази на другом дијелу града, гдје ће бити одржан молебан Богородици.

На литију је изашло, према проценама организатора, од 12 до 15.000 људи.

По благослову Епархијског савјета Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори, молебани и литије данас ће бити одржани у Подгорици, Никшићу, Беранама, Котору и другим градовима и мјестима широм Црне Горе.

Сваког четвртка стотине хиљада вјерника заједно са владикама, свештенством и монаштвом показује снагу вјере и поручују да неће дозволити отимање имовине СПЦ у Црној Гори.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана