Викиликс српског дипломате

Б92
Викиликс српског дипломате

Загреб - Бивши амбасадор Србије у Хрватској Радивоје Цветићанин објавио је недавно књигу "Zagreb Indoors" која представља својеврсни "Викиликс српског дипломате", преноси Б92.

У књизи открива и његове неугодне тајне о хрватским политичарима, оцјењује загребачки "Јутарњи лист".

- Штета што се животна епизода амбасадора, који је по свему морао бити међу првима који би Хрватску могли разумјети, тако завршила. Цветићанин је овом књигом створио више непријатеља, него пријатеља - оцјењује хрватски дневник у свом Интернет издању, цитирајући српског дипломату који у својој књизи опажа да "дух Загреба никада није ушао у њега".

Загребачки лист пише да више од 700 страница дуг дневник првог амбасадора Србије у Хрватској из периода од 2005. до 2009. године представља "прави Викиликс о односима Хрватске и Србије, хрватској политичкој сцени и детаљима из српског политичког живота".

"Јутарњи" подсјећа да је Цветићанин новинар, сувласник и бивши уредник београдског листа "Данас" - "вјероватно најлибералнијег дневника у Србији", додајући да отуда можда потиче и његова жеља да објави "оно што је требало остати тајно, барем још неко време".

Загребачки лист сматрада је Цветићанин у својој књизи "у многим случајевим прешао границу индискреције" и подсјећа да су многи људи које бивши српски амбасадор помиње и даље на истим дужностима.

У београдској кафе-књижари "Гласник" 6. децембра је представљена књига дневничких записа Цветићанина "Zagreb Indoors", у издању "Службеног гласника".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана