Вијести: Службене тајне ишле Шарићу?

Танјуг
Вијести: Службене тајне ишле Шарићу?

ПОДГОРИЦА - Бивши шеф Одсека за обезбjеђење личности у Управи полиције Југослав Раичевић, ухапшен је због сумње да је службене тајне одавао Милану Вучинићу, наводном члану организоване криминалне групе Пљевљака Дарка Шарића, речено је подгоричким Вијестима из више незваничних извора.

Привођење Раичевића јуче је потврдио његов адвокат Далибор Каварић и да се терети да је починио кривично дjело - злоупотреба службеног положаја, у стицају са чланством у криминалној организацији. Према тим информацијама, Раичевић је једини члан те криминалне организације из Црне Горе.

Наводно ријеч је о криминалној организацији оптуженој и у Србији, а коју осим браће Шарић, чини још 13 особа, пишу Вијести. Каварић, пак, каже да не може да потврди те информације јер је случај означен тајним, али је објаснио да је његов клијент негирао кривицу.

“Раичевић је негирао кривицу пред тужитељком Бошковић, наводећи да није поседовао криптовани телефон и да није одавао службене тајне”, казао је адвокат и подсетио да је његовом клијенту одређено задржавање до 72 сата и да је тужитељка најавила да ће притвор до 30 дана. У извештају те криминалистичке обавештајне агенције на коју се позива подгорички ипортал Либертас, наводи се да је Раичевић са Вучинићем делио поверљиве информације из система црногорске полиције о дешавањима у Специјалном полицијском тиму, личне податке грађана из полицијске евиденције, одавао ко је на полицијским мерама тајног надзора и због чега…

Њих двојица су, према писању Либертаса, од 10. фебруара 2020. године до 6. јануара 2021. године, разменили више од 3.400 порука преко криптованог телефона.

Исти портал је 2022. године објавио и да је Раичевић, као припадник Одсека за посебну оперативну подршку Управе полиције, присуствовао или знао да се чине кривична дела тортуре над ухапшенима.

Поред Раичевића, припадници тог Одсека под командом Мирка Бановића били су и Петар Лазовић, Предраг Јестровић, Слободан Мићковић, Иван Ђоковић, Иван Стаматовић, Жељко Радуновић, Дражен Мирановић, Сеад Лубодер, Вук Шуковић, Момо Мирковић, Мирко Ђукић, Милорад Митровић и Нешко Јаредић. Судећи према комуникацијама које су неки од њих имали преко криптованих телефона, они су отимали људе и држали их у својим, такозваним, штек становима, тукли их, стављали пиштољ у уста, мучили их струјом, гушили их, притили им и омаловажавали их и према њима нечовечно поступали.

Петар Лазовић и Раичевић причали су о томе са шефовима и припадницима криминалних група и неретко им слали фотографије мучења људи. Раичевић се наводно Вучинићу хвалио и како је батинао ухапшене, пишу Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана