Ветерани због Милановића промијенили протокол обиљежавања

Танјуг
Ветерани због Милановића промијенили протокол обиљежавања

ЗАГРЕБ- Удружење хрватских ветерана 9. гардијске бригаде "Вукови" одложила је за два сата обиљежавање 30. годишњице формирања у Госпићу, због, како су навели, проблема и непремостивих препрека у комуникацији са Кабинетом предсједника Зорана Милановић.

Из Милановићевог кабинета су саопштили да ће предсједник на обиљежавање доћи у 11 сати, а из Удружења да ће годишњицу обиљежити у 13 сати само полагањем вијенаца и мисом.

Ветерани су на званичној Фејсбук страници објавили да је Милановићев кабинет “самовољно преузео главну ријеч” и да су покушали да им наметну ограничења за друге госте на обиљежавању, што је, кажу, за њих неприхватљиво.

“Због немогућности комуникације с Уредом предсједника и огромне количине ароганције и ега која долазе од Предсједника, Удружење ветерана ће вијенце за погинуле припаднике, заједно са породицама и саборцима, положити у 13 сати", а након свете мисе у госпићкој цркви.

Ветерани кажу да је искључиви кривац за одлагање обиљежавања непремостива препека у сарадњи са Кабинетом предсједника. Због тога, додали су, неће бити одржана свечана академија, додјела одликовања, Тактичко-технички збор, као ни прелет Крила Олује.

Кабинет Милановића, како преноси загребачка Н1 тв., није коментарисао објаву Удружења ветерана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана