Весна Пећанац добила држављанство Црне Горе

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРАЦ- Глумица Весна Пећанац добила је црногорско држављанство јер својим позоришним, филмским и телевизијским улогама дала знатан допринос промоцији Црне Горе, њеној култури и стваралаштву, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Одлуку у складу са законом донио је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, на предлог предсједника Скупштине Црне Горе и сходно мишљењу Министарства просвјете, науке, културе и спорта, наводи се на званичном "Твитер" налогу МУП-а Црне Горе.

"Ради се о лицу чији је пријем у црногорско држављанство од посебног значаја за културни интерес Црне Горе, наводи се у објави.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је приједлог МУП-у да глумица Весна Пећанац добије црногорско држављанство, јер, како је истакао, истакнута глумица и супруга покојног великана црногорске кинематографије Живка Николића, то и заслужује.

Глумица Весне Пећанац са Николићем има два сина, а неке од својих најпознатијих улога остварила је управо у његовим филмовима и серијама "Љепота порока", "Чудо невиђено", "Ђекна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана