Весна Меденица остаје на слободи

Танјуг
Весна Меденица остаје на слободи

ПОДГОРИЦА- Виши суд у Подгорици поново је данас донио рјешење о укидању притвора некадашњој предсједници Врховног суда Весни Меденици и поновило да нема опасности од њеног бјекства.

Ова одлука Вишег суда донијета је након што је Апелациони суд јуче прихватио жалбу тужилаштва и укинуо рјешење о пуштању Весне Меденице да се брани са слободе.

У образложењу Вишег суда о укидању притвора Весни Меденице се наводи, између осталог, да расположиве чињенице не указују на конкретну опасност од њеног бјекства, која би оправдавала продужење притвора као мјере обезбјеђења присуства окривљене у даљем току поступка или неке друге мјере за обезбјеђење присуства усљед чега је одлучено да се одбије приједлог Специјалног државног тужилаштва, пренијели су подгорички медији.

Специјално државно тужилаштво терети Меденицу да је починила кривична дјела стварања криминалне организације и противзаконит утицај.

Она је осумњичена да је учествовала у стварању криминалне организације, коју је предводио њен син Милош Меденица, који је и даље у притвору.

Меденица је ухапшена 17. априла ове године, на Аеродрому Подгорица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана