Веселин Вељовић тврди да је жртва политичког прогона и освете

Танјуг
Foto: Кликс

ПОДГОРИЦА- Бивши директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић је преко свог адвоката упутио отворено писмо медијима и јавности у којем, између осталог, наводи да је очигледна намјера да је одређивање притвора његово кажњавање, политички прогон и освета заснована на политичко полицијским брљотинама.

Вељовић у писму негира кривицу за било које дјело и радњу које му се стављају на терет и сигуран је, каже, да ће наведено доказати у поступку који слиједи. Поручује и да му је одређивање притвора, због опасности од бјекства, додатни мотив да докаже истину.

"Очигледна је намjера да је одређивање притвора моје кажњавање, политички прогон и освета заснована на политичко полицијским брљотинама које имају за циљ обрачун са свим неистомишљеницима с обзиром да ме 'ослободиоци' за три године три пута кривично правно процесуирају за најтежа кривична дjела од којих сам у два случају ослобођен одговорности", навео је Вељовић у писму, које у цјелости преноси подгорички портал ЦдМ.

Вељовић тврди да је у Црној Гори, како наводи, на сцени популизам најгоре врсте да незнавени, злонамјерни, жељни каријера и доказивања преко „планираних жртава“ дођу на силу до наводних резултата газећи при том законе, прописе и процедуре и стављајући под ноге судске, етичке норме и професионалне стандарде.

"Институционализација подвале и освете и лоша намjера подривају правду, па се поставља питање шта је правда без законитих доказа и поштовања закона. Акцији бахатог клеветања и подметања придружују се и наводно независни медији у покушају вријеђања и компромитовања личности тобожњим информацијама", навео је Вељовић и додао:

"Дакле, одговорно тврдим да никад у својој каријери на коју се поносим нисам имао контакте са било којим безбједносно интересантним лицем, криминалном групом или организацијом која се коси са законским прописима".

Вељовић, кога Специјално државно тужилаштво терети да је информацијама помагао Александру Мркићу да кријумчари цигарете, ухапшен 24. јула ове године. Вељовић је на саслушању у СДТ негирао кривицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана