Верица Мараш изашла из истражног затвора

Срна
Верица Мараш изашла из истражног затвора

ПОДГОРИЦА - Плантаже” Верица Мараш напустила је истражни затвор након што јој је истекао двомјесечни притвор у коме је била да не би утицала на свједоке у истрази злоупотребе службеног положаја у привредном пословању којим је оштетила државну касу за више од пет милиона евра

Савјетник за односе са јавношћу Вишег суда Марија Раковић појаснила је да Специјално тужилаштво у случају Марашева није предлагало продужење притвора.

Мараш се сумњичи да је учествовала у закључењу штетног вансудског поравнања између компанија “Плантаже” и “ОМП Инжењеринг” у вези са заједничком производњом брикета.

Она је ухапшена 23. августа у оквиру истраге током које су 11. јула ухапшени некадашњи предсједник и чланови Одбора директора “,Плантажа” Веселин Вукотић, Божо Михаиловић, Душко Перовић, као и Ђорђије Рајковић и Сеад Шахман који су у међувремену пуштени из притвора.

Тада је ухапшена и Аница Хајдуковић која је након саслушања у тужилаштву пуштена да се брани са слободе.

Истрага у овом случају је покренута у мају ове године на основу кривичне пријаве новог руководства којом су бивши чланови борда директора осумњичени да су “ОМП Инжењерингу” прибавили вишемилионску противправну имовинску корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана