Вељовићу одређен притвор до 30 дана

Танјуг
Вељовићу одређен притвор до 30 дана

ПОДГОРИЦА- Бившем директору Управе полиције Црне Горе Веселину Вељовићу одређен је притвор до 30 дана, одлучила је судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша.

Вељовићу је притвор одређен касно синоћ након што га је Мугоша саслушала.

Притвор је одређен и Мују Никочевићу и Николи Мркићу, као и Александру Мркићу који је у бјекству.

Мугоша је одлуку донијела на приједлог Специјалног државног тужилаштва, које је за ову четворку тражило притвор од 30 дана.

Притвор је Вељовићу, Никочевићу и Николи Мркићу одређен због могућег бјекства, утицаја на свједоке и саученике у оквиру истраге Специјалног државног тужилаштва које их сумњичи за стварање криминалне организације, злоупотребе службеног положаја и кријумчарења цигарета.

Вељовићу се на терет ставља да је Александру Мркићу одавао службене информације и тако му помагао да изврши одређена дјела кријумчарења цигарета.

Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић саопштио је да су преписке из "Скај" апликације биле повод за формирање предмета против Вељовића, Никочевића и двојице Мркића, те да има информације да се Александар Мркић не налази на територији Црне Горе, али да сматра да ће веома брзо бити ухапшен.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић рекао је да  Вељовића сумњиче да је Александру Мркићу, за којим полиција трага, одавао информације у вези са шверцом цигарета.

Вељовић, Никочевић и Мркић ухапшени су у понедјељак, 24. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана