Вељовић остаје у притвору, одбијено јемство од 928.000 евра

Срна
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Подгорички Виши суд одбио је јемство породице бившег директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића од 928.000 евра у некретнинама и готовини како би се он бранио са слободе од оптужби Специјалног тужилаштва да је злоупотријебио службени положај, саопштио је Вељовићев бранилац Михаило Волков.

”Одбрана држи да су висина и квалитет предложеног јемства били довољна гаранција да ће мој брањеник бити доступан надлежним органима. Осим тога, претходно је већ неколико пута речено да Вељовић нема никакву намјеру да бјежи зато што жели да се овај поступак што прије оконча и докаже да није крив за оптужбе које му се стављају на терет”, појаснио је Волков, преносе црногорски медији.

Виши суд одбио је прву понуду јемства за укидање притвора Вељовићу крајем октобра када је за слободу понудио имовину чија је вриједност процијењена на 585.000 евра.

Вељовић је ухапшен 24. јула на Жабљаку по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је починио кривична ђела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја и од тада се налази у притвору.

Осумњичен је да је путем “скај” апликације 22. децембра 2020. године обавијестио бизнисмена Александра Мркића да се спрема претрес једног магацина у који су складиштене нелегалне цигарете и тако злоупотријебио службени положај.

Врховни суд је крајем октобра продужио притвор до 24. јануара 2024. године Веселину Вељовићу, Муји Никочевићу и Николи Мркићу због сумње да су чланови криминалне групе формиране ради шверца цигарета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана