Вељовић: Нећемо дозволити масовна окупљања

Срна
Вељовић: Нећемо дозволити масовна окупљања

ПОДГОРИЦА - Полиција неће дозволити јавна окупљања којима се крше мјере Националног координационог тијела и процесуираће сваку одговорну особу у случајевима непоштовања закона и угрожавања здравља грађана Црне Горе, поручио је директор црногорске Управе полиције Веселин Вељовић.

Вељовић је у писаној изјави истакао да полиција неће обезбјеђивати јавна окупљања која нису пријављена у законом утврђеној процедури.

"Позивам грађане да поштујемо досадашње остварене резултате постигнуте уз велика одрицања друштвене заједнице, што нам ствара додатну обавезу да одговорним понашањем сачувамо здравље сваког појединца", истакао је Вељовић.

Он је рекао да вјерује да је организатор јавних окупљања свјестан чињенице да је у овом тренутку очување здравља грађана приоритет и да би окупљања подстицала тензије и допринијела узнемирењу јавности.

"Подсјећам јавност да се, у само једном кластеру са литије, вирусом корона инфицирало око 70 особа, што нам говори да су јавна окупљања и даље реална пријетња и ризик по здравље грађана", рекао је Вељовић.

Његово високо преосвештенство митрополит Амфилохије најавио је раније да ће литије у Црној Гори бити настављене од недјеље, 14. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана