Вељовић најавио кривичну пријаву против Кривокапића

Танјуг
Foto: Aнадолија

ПОДГОРИЦА - Након што је премијер Здравко Кривокапић поднио кривичну пријаву против бившег шефа полиције Веселина Вељовића, због позива полицији на непослушност, огласио се актуелни савјетник црногорског предсједника најавом да ће и он поднијети кривичну пријаву против премијера због, како је навео, "лажно пријављивање".

"Ангажовао сам адвоката да поднесе кривичну пријаву против њега (Крквокапића) и тиме све саопштио. Даље нека свако ради свој посао", казао је Вељовић за подгоричке Вијести.

Предсједник владе јуче је Специјалном државном тужилаштву (СДТ) поднио кривичну пријаву против бившег директора Управе полиције и актуелног саветника црногорског предсједника, којом га терети да је извршио кривично дјело "позивање на отпор".

У Образложењу Кривокапићеве кривичне пријаве, у коју су Вијести имале увид, премијер је написао да је Вељовић "јавно позвао и апеловао на службенике Управе полиције да искажу отпор и непослушност према законитим одлукама или мјерама државних органа или према службеном лицу у вршењу службене радње чиме је извршио кривично дјело позивање на отпор".

Кривокапић је предложио да тужилаштво ухапси Вељовића, и одреди му притвор до 30 дана, као и да суду поднесе оптужни предлог због наведеног кривичног дела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана