Велики број вјерника под Oстрогом, митрополит служи литургију

Срна
Велики број вјерника под Oстрогом, митрополит служи литургију

ПОДГОРИЦА- Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије, уз саслужење неколико владика, служи Свету архијерејску литургију у манастиру Острог, поводом празника Светог Василија Острошког.

Присутан је велики број вјерника из разних крајева Црне Горе и региона који чекају у реду да се поклоне великом светитељу - Василију Острошком.

Празник Светог Василија Острошког, славе града Никшића, синоћ је обиљежен поноћном литургијом коју је у манастиру посвећеном овом светитељу служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

У Никшићу ће вечерас бити одржана и традиционална литија у част заштитника и славе града. И ове године, традиционално, велики број ходочасника дошао је под Острог како би учествовали на једном од најљепших и најзначајнијих религиозних догађаја на овим просторима.

Српска православна црква /СПЦ/ данас прославља Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог

"И ове године у мало тежим прилликама смо се сабрали овде да измолимо милост од Бога и Светог Василија који своју милост излива на цркву своју вековима од кад овде почивају његове свете мошти. Не бих ништа тумачио зашто је данас оволика киша, а и време јој је. Ово су дани када Господ залива земљу кишом да би све родило. Нека да Бог да међу нама рађа, љубав, доброта, мир и слога", навео је митрополит.

Он је нагласио да кад су се год сквасили пратећи мошти Светог Василија, он се обратио уз велики благослов и на велику срећу и радост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана