“Велики брат” у Загребу: У центру града још 50 камера

Вечерњи лист
“Велики брат” у Загребу: У центру града још 50 камера

Загреб - Актери недавне експлозије на Тргу бана Јелачића, која је унијела несигурност међу Загрепчане, ухваћени су прије свега захваљујући снимцима надзорних камера па се, иако није било планирано, пројекат “Велики брат” наставља постављањем 50 нових камера у центру престонице.

Полиција би ускоро, наводи “Вечерњи лист”, требало да преузима слике с камера и тако провјерава ситуацију у граду, а до тада је чест гост у просторијама “саобраћајаца” и помоћу њихових снимака покушава да дође и до других починилаца кривичних дјела.

Аутор пројекта Мато Краљевић наглашава да се кренуло с израдом плана, али да се већ зна да ће већина нових камера покрити улице у ужем центру града.

Он је подсјетио да је центар града “жив” током читаве ноћи па ће, очекују у полицији, чињеница да се улице снимају многе спријечити у науму да почине неко кривично дјело.

- Грађани ће се осјећати сигурније када буду знали да се улице надгледају и да је град нешто предузео у вези с њиховом заштитом. Да је полиција већ спојена на камере, експлозије на Тргу не би ни било или би починиоце ухватити на лицу мјеста. Више нам не треба оправдања за њихово постављање, јер су посљедњи случајеви експлозија доказали колико значе - закључио је Краљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана