Велике гужве на путевима у Хрватској, чекања на граници

Срна
Велике гужве на путевима у Хрватској, чекања на граници

ЗАГРЕБ - Због саобраћајне несреће на ауто-путу А1 Загреб-Сплит-Плоче формирана је колона дуга око пет километара, саопштио је ХАК.

Несрећа се догодила између наплатне станице Демерје и чворишта Доња Зденчина у смјеру Дубровника, а вози се успорено у колони у покрету.

Догодила се и саобраћајна несрећа на ауто-путу А7 Рупа-Ријека-Жута Локва на чворишту Свети Кузам /у зони радова/ у смјеру граничног прелаза Рупа.

На граничним прелазима од раног јутра чека се у километарским колонама, а на прелазу Рупа се чека око два часа.

На прелазу Мацељ задржавања су један и по час, док по 60 минута возачи чекају на прелазу Горичан и Горичан два, а 30 минута на граничним прелазима Брегана, Плованија, Каштел, Пасјак и Јуровски Брод.

ХАК је саопштио да су временски услови повољни за вожњу, да је саобраћај средњег интензитета, те да се током дана очекује појачан саобраћај на важнијим путевима у смјеру мора и унутрашњости, граничним прелазима, те у трајектним лукама и пристаништима.

На ауто-путу А7 Рупа-Дирачје пред граничним прелазом Рупа у смјеру Словеније колона је дуга око један километар.

Због вјетра на Јадранској магистрали између Новог Винодолског и Сења забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила с камп-приколицама и мотоцикле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана