Већинске партије у Црној Гори позваће Кривокапића на разговор

ГС
Већинске партије у Црној Гори позваће Кривокапића на разговор

ПОДГОРИЦА - Партије које чине већину у Скупштини Црне Горе позваће црногорског премијера Здравка Кривокапића на разговор на тему односа према Српској православној цркви, потврђено је порталу подгоричког Дана.

Предсједник Уједињене Црне Горе, која је дио владајуће коалиције, Горан Даниловић рекао је за Дан да ће, у духу добре праксе, покренути такву иницијативу.

Даниловић је рекао да ће за то искористити раније успостављено правило покретања иницијатива у оквиру парламентарне већине.

Очекује се да ће се позиву одазвати "партије блиске Српској православној цркви", које сматрају да је Кривокапићева посјета београдској Патријаршији представљала "увлачење цркве у политику и да је нанијела штету Црној Гори, а посебно Митрополији црногорско - приморској и епископу Јоаникију".

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић, у изјави за Дан је оздравио иницијативу Даниловића.

"Наравно, одмах прихватамо приједлог колеге Горана Даниловића. Нисмо, међутим, сигурни да ће се премијер одазвати нашем позиву. Прије неколико дана смо га позвали да разговарамо о приједлогу Буџета и он није дошао....", рекао је Радуновић.

Тврди да Кривокапић није заинтересован за нормалну сарадњу са парламентарном већину, захваљујући чијој подршци је на мјесту премијера.

"До сада смо могли и толерисати његово понашање, али је сада крајње вријеме да размотримо зашто је његов однос према СПЦ овако непристојан", рекао је Радуновић.

Кривокапић је синоћ у Београдској патријаршији покушао да услови потписивање Темељног уговора избором владике Јоаникија за насљедника митрополита Амфилохија.

Јоаникије је раније данас изјавио да је Кривокапића молио да потпише Темељни уговор, а не да се мијеша у избор митрополита црногорско-приморског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана