Већина политичких партија у Црној Гори осудила напад на Јакова Милатовића

Танјуг
Већина политичких партија у Црној Гори осудила напад на Јакова Милатовића

ПОДГОРИЦА – Већина политичких партија у Црној Гори осудила је јучерашњи напад на предсједничког кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића, на Цетињу, преноси РТЦГ.

Група грађана протестовала је испред Спортског центра на Цетињу због одржавања конвенције Милатовића, који је уз помоћ обезбјеђења и полиције, успио да уђе у зграду.

Покрет Европа сад је, поводом напада на њиховог кандидата, саопштио како основано сумњају да су провокације биле наручене од политичких субјеката који су одговорни за економску и привредну девастацију Цетиња.

-Релативно мирна кампања којом доминирају економске теме, није у интересу онима који су три деценије владали захваљујући подјелама. Данашњи инцидент је само јалови покушај да се заоштре тензије и наша земља врати у нестабилност - навели су из Покрета.

Напад на Милатовића, оштро је осудио и премијер Црне Горе Дритан Абазовић који је навео да од надлежних очекује хитно процесуирање свих одговорних лица.

Демократска партија социјалиста (ДПС), председника Црне Горе Мила Ђукановића навела је да оштро осуђује преијтње предсједничким кандидатима и инцидент који се догодио на Цетињу, позвавши на смиривање страсти у предстојећој кампањи.

Предсједник Демократске Црне Горе и кандидат те партије на изборима за предсједника Црне Горе заказаним за 19. март Алекса Бечић саопштио је да најоштрије осуђује напад и покушај онемогућавања одржавања политичког скупа.

-Најоштрије осуђујем напад и покушај онемогућавања одржавања политичког скупа колеге Милатовића и све сличне изливе нетрпељивости односно политике прошлости која доживљава поразе на сваком кораку. Будућност припада политикама толеранције, уважавања, заједништва, економског и моралног напретка нашег друштва. Сигуран сам да је то жеља грађана Цетиња и Црне Горе - поручио је Бечић у саопштењу.

Демократски фронт осудио је инцидент.

По ДФ-у, ове и овакве сцене треба да остану у политичкој прошлости, јер не доликују ни Црној Гори, ни достојанственим грађанима Цетиња, као и свих других градова ове државе, који знају да је једини извјестан пут Црне Горе, пут помирења, спуштања тензија и заједничког напретка ка Европској унији", истакли су они.

Министарство правде Црне Горе осудило је напад на председничког кандидата Европе сад, и позвало све надлежне институције на “хитну реакцију”.

Управа полиције саопштила је да је 10.марта у вечерњим сатима, уочи одржавања промотивног скупа, око 50 грађана покушало да спријечи Милатовића да уђе у објекат одржавања скупа.

-Том приликом дошло је до гурања масе, а теже посљедице спријечила је полиција и омогућила да се скуп одржи. Полиција ће извршити увид у материјал са видео надзора и са догађајем упознати тужиоца - саопштено је из Управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана