Вечерње Новости: У Анкари скуване пријетње великом Албанијом

Срна
Вечерње Новости: У Анкари скуване пријетње великом Албанијом

Београд - Постоје озбиљне сумње да су посљедње пријетње Србији прекрајањем граница и стварањем "велике Албаније" "скуване" у политичкој кухињи Анкаре и спроведене под диригентском палицом турских обајвештајних служби - пишу "Вечерње новости".

Лист наводи да су ове шокантне информације, до којих су дошле српске безбједносне структуре, још једном су оголиле скривене аспирације Турске да од дијела територије Балкана створи своје јако упориште.


Према оперативним подацима српских служби, офанзивни наступ турских обавјештајних служби иде преко Приштине и то кроз двије кључне полуге - једна је турска инвестициона Агенција за сарадњу и координацију програма у Србији /ТИКА/, која дјелује у Рашкој и на југу Србије.

Друга полуга дјеловања су, како се наводи, интензивни састанци турских безбједњака са албанским лидерима у Прешеву и Бујановцу, али и на Косову и Метохији.

Све ове операције се, истиче лист, одвијају преко турског обавјештајног пункта у Приштини, како би њихов субверзивни рад остао што даље од очију српских безбједносних служби.

Премијер Србије Александар Вучић јуче је изјавио да су изјаве албанских политичара са Косова и Метохије, као и Албанаца са југа Србије о стварању "велике Албаније", добро координисане и да је у ту акцију умијешана једна страна служба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана