Ватрогасци у Далмацији цијелу ноћ на терену, туристи евакуисани

ГС
Ватрогасци у Далмацији цијелу ноћ на терену, туристи евакуисани

ПОДГОРА - На пожариштима у Далмацији стижу ватрогасци из Загребачке, Крапинско-загорске и Сисачко-мославачке жупаније, а у помоћ колегама у Сплитско-далматинској жупанији кренули су и припадници Интервенцијске ватрогасне јединице Дубровник.

Гости из вила и кућа у Подгори су евакуисани, ватра се приближила 20 метара од кућа, а пламенови су били високи и до 30 метара, док су Подгораци остали у својим објектима које су бранили поливајући их водом из црева, пише Слободна Далмација.

Начелница општине Подгора, Петра Радић, изјавила је да је евакуисано 30-40 људи који су смештени у центру, но неки од њих су се касно синоћ почели враћати кућама јер су објекти сачувани и нема већих штета, осим једне нагореле цистерне, пише Слободна Далмација.

"Пожар је захватио велики део засеока, али све куће су одбрањене," казала је Радић, додајући како је помало бизарно што већина туриста бежи из кућа и апартмана јер немају интернет везу, а не због бојазни од пожара.


Уз активне пожаре на подручју Скрадина и Тучепа с којима се ватрогасци боре од уторка, јуче су у поподневним сатима избили пожари на подручју Марина - Врсине (Сплитско-далматинска жупанија) и код Пакоштана (Задарска жупанија).

Најтеже је у Тучепима и Подгори. Пожар код Тучепа се током дана разбуктало и запријетио кућама у Подгори. Начелница Подгоре је нешто прије поноћи потврдила да су куће сачуване, пише Индекс.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана