Ватрогасци се још боре са ватреном стихијом у Осијеку, школе отказале наставу (ФОТО, ВИДЕО)

Танјуг
Ватрогасци се још боре са ватреном стихијом у Осијеку, школе отказале наставу (ФОТО, ВИДЕО)

ОСИЈЕК - Због великог пожара у осјечкој фабрици “Драва International” на излазу из Осијека према Бријесту и дима који се шири, систем узбуњивања Цивилне заштите - СРУК послао је јутрос СМС поруку становницима Осијека да затворе прозоре и да се не препоручује задржавање на отвореном.

Наставу за данас су отказале школе с подручја Антуновца, Ернестинова, Ласлова, Чепина и Вуке.

-Вјетар честице носи према тим мјестима, преноси Хина.

;

Велики пожар букнуо је ноћас на депонији ускладиштене пластике осјечке фабрике “ Драва International ”.  Гаси га велик број ватрогасаца, објекат је затворен, а радници евакуисани - извијестио је раније јутрос Штаб Цивилне заштите Осијека.

Начелник Штаба, замјеник градоначелника Осијека Драган Вулин изјавио је новинарима на мјесту догађаја како је пожар, који је плануо иза поноћи, када се говори о осјечком подручју, до сада незапамћених размјера.

Ватром је захваћена ускладиштена пластика на више хиљада квадратних метара, још увијек није под контролом, а јутрос се проширио и до производног објекта фабрике. На терену су јавне ватрогасне јединице Осијека и Белог Манастира и чак 21 добровољно ватрогасно друштво, с подручја Осијека и околине.

Драган Вулин изјавио је да је ситуација у Осијеку који је ноћас избио лоша, али да нема озбиљније повријеђених.

- Нису лијепе сцене из Осијека. Горе бале пластике које се складиште на неколико хиљада квадратних метара, висине су пет метара, дакле огроман је потенцијал, велике су количине запаљивог материјала - навео је Вулин.

Он је рекао да нема озбиљније повријеђених, али да је Хитна помоћ интервенисала неколико пута, која је помогла ватрогасцима усљед дјеловања топлоте, али није било ничег озбиљног.

Вјерује, каже, да ће тако и остати.

Грађанима Осијека и околине, додао је, упућена је порука да не бораве на отвореном и да затворе прозоре.

-Дим сада иде јужно од Осијека, даље од града па смо издали препоруку свим становницима Осијека да се што мање задржавају на отвореном и да се настава у школама и све активности у затвореном могу нормално одвијати. Такође, нека се не провјетравају простори, да се не отварају прозори .рекао је Вулин у изјави за загребачку Н1 тв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана