Ватрогасац погинуо док је био на интервенцији: Четврта жртва невремена у Хрватској

ГС
Мјесто трагедије
Foto: Јутарњи лист | Мјесто трагедије

ЗАГРЕБ - Дан након стравичног невремена које је јуче погодило Хрватску, стигла је вијест да је приликом интервенције страдао и један ватрогасац.

Он је четврта жртва стравичне олује у тој земљи. У невремену које је јуче погодило Загреб, живот су изгубила двојица мушкараца. Недуго потом стигла је вијест да је у олуји погинуо и један мушкарац у Славонији. Несрећни ватрогасац страдао је приликом интервенције у Вуковарско-сријемској жупанији.

- У невремену је погинуо и ватрогасац, два мртва су у Загребу, један у Славонији, 100 је повријеђених – рекао је Дамир Трут, први човек Директората цивилне заштите.

Причињена огромна штета

Олуја је причинила огромну материјалну штету у хрватској престоници. У току је санација штета и чишћење улица. Из Града Загреба јутрос су послали упозорење грађанима да због сопствене безбједности избјегавају посјете парковима док се не санирају опасна, нагнута стабла и гране.

У Загребу је оштећено око 900 објеката, службе су имале 1.500 позива. Снажан вјетар носио је све пред собом, грање и лимене кровове, разне предмете, рушио димњаке, кидао стабла, закрчене су градске улице и трамвајски саобраћај, а у Загребу и Загребачкој жупанији хитне и комуналне службе имале су више од 1300 интервенција.

Падали су и кранови и дијелови кровова. Олуја у Загребу кидала је електричне водове. Олујно невријеме направило је значајнију штету у КБЦ Ребро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана