Ватра у Грчкој гута куће и аутомобиле, ватрогасци се боре да обуздају стихију

Г.С.
Ватра у Грчкој гута куће и аутомобиле, ватрогасци се боре да обуздају стихију

АТИНА - Велики пожар букти у грчком граду Александруполису, између насеља Агнантија и Антија, а ватрогасне јединице воде велику борбу да га обуздају у неповољним условима јаког вјетра.

Ватра је у подне прешла Егнатију Одос, гдје је саобраћај рано обустављен, и иде ка југозападу, јер дувају сјевероисточни ветар јачине 6-7 степени бофора.

Све спасилачке екипе су на терену. Поред јаких копнених снага Ватрогасне јединице, на терену су и снаге војске, полиције, добровољци и укупно 14 ротирајућих летилица и четири хеликоптера који гасе пожар из ваздуха.Усљед пожара гориле су и куће и аутомобили у Етохорију и Пефки, гдје је причињена велика материјална штета. Истовремено, у близини кућа, ватра је захватила и село Агнадија.

Грађанима у седам села у региону Еврос, на сјевероистоку Грчке, данас је у току дана јављано да се припреме за евакуације, путем поруке за хитне случајеве због шумског пожара.

Прва порука стигла је становницима Нипсе, Етохорија и Пефке, док је друга порука послата људима у Лутросу, Агнантији, Аристину и Дорику. Како наводе у ватрогасној служби, тренутно нема непосредне опасности по та насеља, али због јаког вјетра и дима најављена је евакуација становништва.

Истовремено, према ријечима предсједника Коморе Еврос Христодулоса Топсидиса, од великог пожара и предузећа су претрпила штету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана