Свједок крвавог пира у Сиску: Пуцао је без милости, али отео сам му оружје

ГС
Foto: 24сата.хр

ЗАГРЕБ - Жупанијско тужилаштво у Сиску заједно са полицијом спроводи у вези са пуцњавом из ватреног оружја у том граду у којој је убијена једна жена, а осам особа повређено, од којих четири тешко.

Тужилаштво је навело да ће по завршетку увиђаја и испитивања осумњиченог за пуцњаву објавити саопштење о спроведеним радњама и даљим одлукама.

Од четири тешко повријеђене особе, које су након синоћње пуцњаве довезене у сисачку Општу болницу‚ двије су и даље животно угрожене, док је стање преостале двије повријеђене особе нешто боље, саопштено је из болнице.

Двоје повријеђених је због тешких повреда стомака оперисано током ноћи и још су у животној опасности, јавили су хрватски медији.

„Тукао сам се с њим. Млатио ме кундаком и циглом, но отео сам му пушку.”

Рекао је то тешко повријеђени Томислав Гороња, становник сисачког насеља Канак, у којем је свој крвави поход у суботу почео растројени Н. Ф. (58). 

Пуким чудом остао је жив, а помахнитали нападач запалио му је кућу прије него што је побјегао. Томислав је остао са сломљеном руком те га је Хитна помоћ, с другим рањеним комшијама, превезла до Опште болнице Сисак. 

Током недјеље су га оперисали те нам је рекао како га све и даље јако боли.

Наиме, помахнитали 58-годишњак из још непознатог разлога у суботу послије 19 сати почео је пуцати по улици Цапрашке пољане. Дословно је ишао од куће до куће и пуцао. 

Већ је звук испаљивања прва два метка узнемирио станаре, који су одмах звали полицију и Хитну. Хици из његове „паповке“ дословно су фрцали посвуда, а убрзо је мушкарац убио 45-годишњукомшиницу и тешко ранио још њих троје. Три станара, међу којима је било и двоје дјеце, лакше су повријеђени током бијега од метака. Међу рањенима је и Томиславова мајка.

- Рекли су ми само да је погођена сачмом, не могу још до ње - рекао је једва Томислав.

Управо ју је он спасио од смрти и помахниталог комшије. Несретна жена била је радила у врту. Пала је као покошена. 

Син ју је узео под руку те ју је, кроз високу траву и грмље, избавио све до друге улице и комшија који су се од метака скривали у кући.

- Дошао је до нас и замолио нас да му мајку одвеземо на Хитну. Томо је остао с нама неко вријеме и рекао је да иде назад. Молили смо га да не иде, да чува главу, а не кућу, но отишао је. Чули смо да га је тукао циглама прије него што му је спалио дом - испричала  је престрављена станарка комшијне улице.

Но хорор је за њу тад тек био почео, јер је убица убрзо дошао у њихово двориште.

 

Блокирала му улаз

- Син Марјан одвезао је комшију. Била сам на вратима, жељела сам узети неки пајсер како бих бранила дјецу, која су побјегла у кућу. Ставила сам руку на браву у исто вријеме кад и он. Рекао ми је 'Пусти ме...'. Брже-боље затворила сам врата те подметнула кољено и ногу да не уђе. Полако је ходао око куће па побјегао у поље. Са собом је имао некакву торбу, пушку није имао - испричала је престрављена мјештанка.

Додала је како су му руке биле крваве. Њен супруг присјетио се како су сви имали проблема с 58-годишњаком.

- Прије пет-шест година већ је био пријетио да ће све побити. Било би ми јасно да га је нетко напао па се бранио, али он за напад није имао ниједан разлог. Не знам одакле му оружје, прича се како му је остало од рата - каже супруг.

Похвалио је сина Марјана, који је испао присебан и помогао рањеној жени.

- Одмах су је примили у болницу. Имала је барем пет рана и видио сам како јој је нога раздерана. Нисам могао вјеровати колико је, тако рањена, остала присебна - каже нам Марјан.

Потврдио је да 58-годишњак није ни с ким разговарао.

- Сви су га се бојали, увијек је био мрзовољан и никад никога није поздрављао. Знамо да је имао пуно оваца, но вјеројатно их је продао - каже Марјан и додаје како га је звук пуцњева узнемирио.

- Чим сам их чуо, звао сам пријатеља који живи неколико кућа, да није он. Нисам знао слави ли нешто. Пробудио сам га, а кад је он схватио да се пуца, побјегао је к мени. Прве двије патроле стигле су док су још фрцали меци - описао је Марјан.

У пуцњави у сисачкој Улици Цапрашке пољане синоћ је погинула 45-годишња жена, а укупно је повријеђено осам особа, међу којима и један ватрогасац и једно дијете.

Брзом интервенцијом полиције током ноћи пронађен је и ухапшен 58-годишњи нападач, речено је на ванредној конференцији за новинаре сисачко-мославачке Полицијске управе.

Нападач је запалио и два стамбена објекта који су потпуно изгорјели, као и један аутомобил, а трећи стамбени објекат и други аутомобил су ђелимично изгорјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана