Утврђено који пиштољи су украдени из депоа Вишег суда у Подгорици

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Из депоа Вишег суда у Подгорици украдена су два пиштоља из предмета против оптужених за планирање убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића, а како је утврдила надлежна комисија недостају пиштољи "Walter Creed" калибра 9 мм, механички уколњеног фабричког броја и пиштољ марке "Гло" фабричког броја BCYF241, саопштено је из ове правосудне институције.

Како преноси портал РТЦГ, конкретно ови пиштољи тичу се поступка против Јанка Вукадиновића и осталих, против који се води поступак због планирања, између осталог, убиства Марка Миљковића и Вељка Беливука.

Подсећају да је раније председница специјалног већа судија Нада Рабреновић упутита допис депоу Вишег суда како би се проверили наводи које је изнио адвокат Дамир Лекић, да су пиштољи нестали.

Оптужницом Специјалног државног тужилаштва је представљено да је Јанко М. Вукадиновић из Подгорице и НН особа, крајем 2019. годиуне, формирали криминалну организацију, чији су чланови постали окривљени Радован Станишић, Миле Јовановић из Никшића, Алмира Мујахоџић, Момчилп Милић и Душан Ивановић.

Суђење је заказано за данас у десет сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана