Уставни суд Црне Горе усвојио жалбу СДП-а: Овдје ће бити поновљени избори

ГС
Уставни суд Црне Горе усвојио жалбу СДП-а: Овдје ће бити поновљени избори

ПОДГОРИЦА - Уставни суд Црне Горе усвојио је данас једну жалбу Социјалдемократске партије (СДП) у вези са недавним парламентарним изборима, па ће тако они бити поновљени на једном биралишту на Цетињу.

Гласање ће бити поновљено на бирачком мјесту бр. 16 “Ловћенски партизански одред Два”, пишу Вијести.

- Изборна комисија Пријестонице Цетиње дужна је да у складу са законом и ставовима из ове одлуке, одлучи о расписивању и понови изборе на бирачком мјесту број 16 Ловћенски партизански одред Два у Општини Цетиње - пише у саопштењу Уставног суда.

Преостале четири жалбе које су данас разматране, Уставни суд је одбио. Одбијене су три жалбе СДП-а које се односе на изборни процес у Бијелом Пољу, Цетињу и Рожајама као неосноване, те жалба бирача Ж.Д. као недопуштена.

Државна изборна комисија (ДИК) је 17. јуна поништила одлуку Изборне комисије Пријестонице о понављању избора на бирачком мјесту бр. 16, гдје су уписана 672 бирача.

СДП је, према привременим резултатима избора одржаних 11. јуна, остао без парламентарног статуса, јер је за њих гласало 8.750 бирача (2,9 одсто).

Та партија је општинским комисијама била поднијела више приговора због непоклапања броја бирача који су остварили бирачко право, броја листића и броја купона...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана