Усташким симболима и пријетећим порукама Србима ишарани плакати

Срна
Усташким симболима и пријетећим порукама Србима ишарани плакати

ЗАГРЕБ - Усташким симболима, “НДХ” и поруком “Смрт Србо-злочинцима” ишарани су изложбени плакати постављени на улаз Ботаничког врта у Загребу.

Ријеч је о путујућој свјетској изложби плаката Мирка Илића “Толеранција”, насталој поводом Међународног дана толеранције, која је постављена прије два дана на улаз у Ботанички врт Природно-математичког факултета у Загребу. 

У загребачкој полицији кажу да проводе криминалистичко истраживање ради проналаска починиоца, преносе медији.  Ботанички врт је на свом “Фејсбук” профилу објавио фотографије са натписом “Без коментара”, из којих се види да су дијелови изложбе ишарани порукама “НДХ” и “Смрт Србо-злочинцима”, те усташким симболима. 

“Толеранција” је едукативни и културно-умјетнички пројект у оквиру којег је задатак сваког дизајнера био да осмисли плакат који својом визуалном поруком симболизује толеранцију те да напише ријеч толеранција на свом материњем језику. 

Изложба носи поруку о прихватању других, онаквима какви јесу, без обзира на политичко и вјерско опредјељење, језичке разлике, другачије обичаје и друго. 

Изложбу други пут у Загребу, са Мирком Илићем, организује Школа примијењене умјетности и дизајна - Изложбени салон Изидор Кршњави, сада у сарадњи са Ботаничким вртом ПМФ-а у Загребу и креативном платформом “Организам”
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана