Усташки покличи одзвањали Макарском

Агенције
Усташки покличи одзвањали Макарском

Макарска - Велика прашина подигла се у Макарској, јер су на фешти, која је организована поводом 20. годишњице "Олује", одјекивали стихови пјесме "Чавоглаве", која почиње усташким поклицима "За дом спремни".

Пјесму је изводио Маријо Росо у пратњи свог бенда. "Фешту" у мјесном одбору Зеленике организовали су Туристичка заједница и град Макарска, а осуде спорних повика су изостале иако је фешти присуствовао и СДП-ов градоначелник Тончи Билић. Многи сматрају да је требало одмах реаговати и оградити се од Росиног наступа. Иако се нигдје у јавности није чуло, град Макарска тврди да су се јавно оградили од поменутог инцидента те да су осудили иступ Марија Росе, који је приликом извођења "Чавоглава" неколико пута узвикнуо "За дом спремни". Из Полицијске управе Сплитско-далматинске потврдили су да раде на случају, а на разговор у полицијску станицу позван је и Маријо Росо.

- Пјевао сам "Чавоглаве" у оригиналу. Чуди ме халабука која се дигла. Држао сам се оригинала. То је таква пјесма. Нека је забране, па је ја нећу пјевати. Ма то мене не чуди од ове наше власти. Они су лијево оријентисани и Томпсона сигурно не слушају. С поносом сам пјевао "Чавоглаве" и пјеваћу је увијек у оваквој прилици - казао је Росо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана