Уручена новчана помоћ за 11 српске дјеце у Глини

Срна
Foto: Срна

ГЛИНА- Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је у Глини уручио 1.650 евра за 11 дјеце из породица чија је имовина настрадала у земљотресу 29. децембра.

"Породице Бакић, Бакрач, Бјелајац, Батало из Мајских Пољана код Глине, које су највише пострадале и имовина им тотално уништена, добиле су новчану помоћ путем нашег одбора од анонимног донатора из Републике Српске, који је своју помоћ усмјерио на дјецу у породицама чија је имовина разрушена", рекао је Арлов.

Он је посјетио породице са замјеником градоначелника Глине Бранком Бакшић Митић и потпредсједником Вијећа српске националне мањине ове општине Николом Јанусом.

"Ситуација у породицама које смо посјетили је тешка, као и у многим српским породицама које је захватио земљотрес. Долази још хладније вријеме и још тежа ситуација. Овдје су најпотребнији контејнери, грађевински материјал и новац за све породице, нарочито оне са дјецом" рекао је Арлов и позвао све хумане људе да помогну.

Породице, Митићева и Јанус захвалили су за хуманост анонимном донатору, Одбору, као и кабинету предсједника и Влади Републике Српске за донације које су упутили протеклих дана за помоћ српском народу у Глини, који је пострадао у земљотресу у овој тешкој ситуацији.

Арлов је данас за 11 дјеце уручио божићне пакетиће, који су поклон Тржнице "Бањалука".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана