Уредник Станковић се извинио због догађања у ХРТ-у

Танјуг
Уредник Станковић се извинио због догађања у ХРТ-у

ЗАГРЕБ- Хапшење генералног директора хрватског јавног сервиса ХРТ-а, Казимира Бачића, изазвало је велике потресе у тој телевизијској кући, а на једном од програма у недељу увече је репризиран новогодишњи интервју с премијером Андрејем Пленковићем, а уредник емисије Недељом у 2 Александар Станковић је имао потребу да се извини за много тога.

„Неугодно ми је због хапшења геенралног директора ХРТ-а. То је велика срамота за ову кућу", написао је Станковић на почетку јучерашње емисије.

Навео је и да му је „неугодно јер радим у установи која тужи властите и новинаре других медија због критике".

„Неугодно ми је као новинару што је у протеклих 10 година у програмима ХТВ-а било интервјуа с премијерима, предсједницима и министрима који су изгледали као да те особе разговарају саме са собом у огледалу", додао Станковић на свом фејсбук профилу.

На ХРТ-у је, наиме, синоћ емитован новогодишњи интервју премијера Пленковића снимљен 29. децембра прошле године у којем је говорио о земљотресу који је тек погодио Петрињу и штети коју је нанео.

„Надамо се да ће 2021. година бити боља", рекао је тада Пленковић, пренео је хрватски портал Index.

Директор ХРТ-а је ухапшен у полицијској акцији повезаној са малверзацијама покојног градоначелника Милана Мандића и његових сарадника.

Надзорни одбор ХРТ-а је разрешио Бачића дужности директора, али ту одлуку треба да потврди парламент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана