Уредник на словеначкој телевизији добио отказ због Томпсона?

index.hr
Уредник на словеначкој телевизији добио отказ због Томпсона?

Загреб - Игор Пиркович, уредник емисије "Тедник" на словеначкој националној телевизији наводно је добио отказ након што је у својој емисији пустио спорни прилог о Марку Перковићу Томпсону.

Намјера прилога је била да Томпсон објасни оптужбе до којих је дошло на његов рачун око отказивања његовог концерта у Марибору.

До проблема је дошло јер је Пиркович "Томпсона представио некритично и једнострано као великог домољуба", пише портал Словенске новице.

Тада су се путем Фесбука новинари и уредништво емисије "Тедник" оградили од прилога, а одговорност пребацили на Пирковича.

"У јавности, али и на сједници Програмског вијећа РТВ Словенија одговорност се ставља на терет цијелој редакцији "Тедника". Наглашавамо како је прилог искључиво ауторско дјело уредника "Тедника", Игора Пирковича. При његовој изради није учествовао нико други из уредништва", саопштили су новинари и уредници емисије "Тедник".

Стога је програмско вијеће РТВ Словеније дошло до закључка како је Пиркович прекршио начела непристраности, вјеродостојности, одговорности и праведности и уручило му отказ.

Подсјетимо, Томпсон је требао одржати концерт 20. маја у Марибору, али је концерт забрањен због превеликог ризика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана