Упркос бојкоту појединих партија: У Београду већа излазност него прошли пут

Танјуг
Упркос бојкоту појединих партија: У Београду већа излазност него прошли пут

БЕОГРАД - Упркос бојкоту избора у Београду од стране дијела опозиционих партија, изласност у највећем граду Србије је данас већа него када су бирачи прошли пут обављали своју грађанску дужност.

Данас се бира власт у Београду и још 88 градова и општина. Биралишта су отворена од седам до 20 часова, до када је на снази предизборна тишина.

До 11.00 сати према подацима ЦеСИД/Ипсос забиљежена је већа излазност у Београду, Новом Саду и Нишу. У Београду је до 11 сати гласало 14,3 одсто бирача, у Новом Саду 18,2, а у Нишу 12,9 одсто. 

Зоран Лукић, предсједник Градске изборне комисије (ГИК) рекао је да ни на једном од 1.265 бирачких мјеста у Београду није забиљежен ниједан инцидент, проблем ни неспоразум. 

"Надам се да ће тако остати до вечерас, да избори прођу у најбољем могућем реду", рекао је Лукић. 

У Београду се бира 110 одборника Скупштине града као и одборници у 17 градских општина. У главном граду Србије уписано је 1.602.150 бирача који ће моћи да гласају на 1.265 бирачких мјеста.

Градска изборна комисија Београда прогласила је 14 изборних листа које ће се наћи на гласачком листићу за Скупштину града. 

Иначе, ради се о поновљеним изборима за одборнике Скупштине града Београда, након што на децембарским изборима нико није имеао већину за формирање власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана