Уницеф суспендовао ангажман са Рамбом Амадеусом након оптужби за сексуално узнемиравање

Агенције
Уницеф суспендовао ангажман са Рамбом Амадеусом након оптужби за сексуално узнемиравање

ПОДГОРИЦА - Ангажман Антонија Пушића, познатијег као Рамбо Амадеус, са Уницефом суспендован је до даљег, након што је познатог музичара продуцент емисије "Дневница" на Радио телевизији Црне Горе Лејла Кашић оптужила за сексуално узнемиравање.

-Уницеф има политику нулте толеранције према било којем облику сексуално непримјереног понашања, јер је оно у супротности с кључним вриједностима Уницефа - саопштила је та агенција УН.

У саопштењу се истиче да је Уницеф упознат о наводима против Пушића.

-Његов ангажман с Уницефом је суспендован до даљег - додаје се у саопштењу.

Кашићева је претходно навела да је јуче на снимању епизоде емисије "Дневница" доживјела сексуално узнемиравање од Рамба Амадеуса.

Она је у току јучерашњег дана на свом Инстаграм профилу објавила да је због немилог догађаја који није жеqела да открије узнемирена, те да ће против црногорског музичара подниєети кривичну пријаву.

-Јуче сам на снимању епизоде "Дневница" доживjела сексуално узнемиравање од стране нашег госта, великог интелектуалца, регионално препознате и утицајне личности, Уницефовог амбасадора добре воље, Антонија Пушића, познатијег под псеудонимом Рамбо Амадеус - написала је између осталог Кашићева.

Наводни случај сексуалног злостављања, о којем се до сада није огласио ниједан званични орган Црне Горе, наводно се догодио у Херцег Новом, гдје је екипа РТВ Црне Горе снимала епизоду емисије „Дневница“.

Лејла Кашић  је у свом обраћању написала и да је страшно опасно и проблематично што неко склон девијантном понашању кроз ангажман у Уницефу има приступ најрањивијим категоријама друштва.

-То је недопустиво. Наравно да сам названа лудачом и глупачом. После вербалног сукоба и завршетка свега, добила сам поруку која је била само још један покушај манипулације, у којој говори да сам ја лоше доживјела његов утисак да можемо да будемо добри другари - написала је продуценткиња.

Поводом ове приче се огласио аутор и уредник емисије „Дневница“, Владан Оташевић.

- Непријатно сам изненађен Рамбовим понашањем. Такви поступци не приличе особи његових година и реномеа. Разумијем колегиницу Лејлу и јако ми је жао што јој се то догодило. Осуђујем све врсте социјално девијантних понашања, неваспитање и непоштовање. Посебно према женама. Свако треба да одговара за своје поступке, а јавне личности имају посебну одговорност. Рамбово понашање током снимања и на завршетку снимања емисије, када се и десио овај инцидент, није било исто. Надам се да се и Рамбо покајао због свог поступка и за почетак искрено извинио Лејли. За даље постоје институције и суд јавности - истакао је Оташевић за домаће медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана