Умало туча у парламенту Црне Горе

Vijesti.me
Умало туча у парламенту Црне Горе

Подгорица - На сједници Радне групе за изборно законодавство у Скупштини Црне Горе умало је дошло до туче посланика ДПС-а Предрага Секулића и Горана Даниловића (ДФ).

Након што је Даниловић поменуо компакт диск на коме је 270.000 потенцијалних гласача на референдуму 2006. године, који је у јавност изнио Војислав Коштуница, Секулић је започео расправу.

Закон о регистру пребивалишта био је само повод за расправу већих размјера.

"За сваког Бошњака или Албанца тражим да остане у бирачком списку, ако је држављанин и има пребивалиште. И за сваког Бошњака, Албанца или Србина који има држављанство, а нема пребивалиште, да буде избрисан са бирачког списка, јер је то вишак права и кршење Устава", рекао је Горан Даниловић из Демократског фронта. Бранећи тај став Даниловић је поменуо и CD са 270.000 потенцијалних гласача на референдуму 2006. за Црну Гору који је у јавност изнио српски политичар Војислав Коштуница.

Овакву опаску једва су дочекали у ДПС-у, па је Милутин Симовић рекао да се у Радној групи још осјећа и васкрсава дух Војислава Коштунице.

"Да би васкрсао дух Кошунице, треба претходно да убију Коштуницу или да он умре. Нема духа Коштунице. Тај човјек је био предсједник државе коју сте ви подржавали као и ја", рекао је на то Даниловић, преносе ТВ Вијести.

"Зна свако у Црној Гори ко је узвођач и реализатор његове идеологије", одговорио је Симовић.

"Хајде да се опет национално не пребројавамо. Немојмо да кажемо да сада Бошњаци, Албанци или неки други мањински народи треба да доказују пребивалиште", рекао је Предраг Секулић, посланик ДПС.

На то је Даниловић рекао: "То нисам рекао, то је лаж".

"Срам те било, коме ти кажеш да лаже? Ајд изађи напоље! Ајд изађи напоље, па докажи своје ријечи, стани иза њих", подвикнуо му је Секулић и устао.

"Врати се на мјесто, то сам већ гледао на Анкетном одбору", одговорио му је Даниловић.

Када су се страсти смириле и главе су се охладиле.

"Таман посла да бих устао Вама да изађем на црту. Не могу да вјерујем да мислите да је то начин да се комуницира у овој радној групи", рекао је Даниловић.

Затим је и Секулић упутио извињење, уз констатцију да му "није ни на крај памети да се обрачунава физички са било ким".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана