Украјински конзул потврдио да је "Антонов" био на путу из Србије ка Бангладешу

Танјуг
Украјински конзул потврдио да је "Антонов" био на путу из Србије ка Бангладешу

СОЛУН - Генерални конзул Украјине у Солуну Вадим Шамлук рекао је да је Бангладеш био коначна дестинација украјинског теретног авиона "Антонов" који се срушио код грчког града Кавала.

Шамлук је посјетио данас мјесто пада авиона, а локалне власти су га обавјестиле о досадашњим резултатима истраге.

Грчка новинска агенција "Амна" јавила је да је украјински дипломата обавјестио власти о идентитету осмочлане посаде авиона и нагласио да је њихова коначна дестинација била Бангладеш.

Шамлук је погледао прве снимке из дрона изнад мјеста несреће на којима се види олупина авиона и тијело једног од чланова посаде.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да је авион "Антонов" који је синоћ пао Грчкој превозио 11,5 тона робе српске намјенске индустрије за Бангладеш и да је погинуло свих осам чланова посаде који нису држављани Србије.

Стефановић је рекао на ванредној конференцији за новинаре у Београду да је купац робе било Министарство одбране Бангладеша и да је авион имао уредне дозволе, а лет руту.

Он је навео да је авион, чији је власник украјинска компанија, полетио из Ниша у 20.40 часова и да је превозио робу српске компаније "Валир".

Стефановић је рекао да је авион превозио освјетљавајуће и школске минобацачке мине.

Портал "Флајтрадар24" наводи да је посљедњи сигнал из летјелице послат у тренутку када је авион био на висини од око 106 метара, око 36 километара од аеродрома у Кавали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана