Укинута пресуда Филипу Завадлаву

Indeks
Foto: printscreen/yt/cropix

СПЛИТ - Високи кривични суд Хрватске укинуо је пресуду Филипу Завадлаву који је у јануару 2020. хицима из калашњикова усред Сплита убио тројицу младића, јављају тамошњи медији.

Завадлав је био неправоснажно осуђен на 40 година затвора, а прошле седмице расправљало се о жалбама поднијетим на пресуду, пише Телеграм.

Кључан аргумент обране било је мањкаво психијатријско вјештачење Завадлава.

Наиме, иако је вјештакиња тврдила да није био урачунљив у тренутку када је пуцао у Марина Бобана (24), Јурицу Торлака (38) и Марина Ожића Паића (25) није му суђено као неурачунљивој особи.

На самом Високом кривичном суду нису могли потврдити из којих је тачно разлога пресуда Завадлаву укинута, али из чињенице да је донијето рјешење којим му се продужује истражни затвор због опасности од понављања кривичног дјела, а не више као обавезни због дужине казне, закључује се да је заиста наложено поновно суђење.

"Чекам садржај рјешења о укинућу пресуде. Сви смо уложили жалбу - и ја и Филип и Државно одвјетништво. Кључно ће бити утврђивање Филиповог душевног стања у тренутку када је учинио то што је учинио. Ако се установи да није био убројив, онда не причамо о казни, него о мјери", рекао је Завадлавов адвокат Бранко Шерић за Индеx.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана