Ухапшено осам нарко дилера са западног Балкана, пресјечен ланац кријумчарења кокаина

Srna
Ухапшено осам нарко дилера са западног Балкана, пресјечен ланац кријумчарења кокаина

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори, Хрватској и Србији ухапшено је осам лица, док пет лица није пронађено у наставку међународне акције у којој је пресјечен ланац кријумчарења кокаина из Централне Америке у Европу, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Према налогу специјалног државног Тужилаштва у Подгорици, Будви, Котору, Бару, Херцег Новом и Даниловграду јуче је претресено укупно 20 објеката за које се основано сумња да их је користила организована криминална група за коју се претпоставља да је одговорна за организацију кријумчарења наркотика пронађеног на броду "Флорида један".

На том броду 1. септембра 2018. године на португалским Азорима пронађено је 840 килограма кокаина и ухапшена четири лица од којих су два држављанина Црне Горе.

У претресима, који су извршени јуче, одузето је седам скупоцјених возила, 12,5 хиљада евра, неколико скупоцјених сатова марке "ролекс", пиштољ, паковање експлозива и муниције, више криптованих телефона, сим картица и други технички уређаји, те пронађени бројни докази који ће се користити у поступку.

Поднесена је кривична пријава против укупно 13 лица, саопштено је из црногорске Управе полиције.

У саопштењу се наводи да су према до сада прикупљеним доказима, два лица имала улогу организатора ове криминалне групе.

Црногорска полиција наводи да ова активност представља примјер како свеобухватна полицијска и тужилачка међународна сарадња функционише у циљу расветљавању најсофистициранијих појавних облика криминалитета.

Акција 2018. године спроведена је у оквиру међународне сарадње Управе полиције Црне Горе и Судске полиције Португала, Француске Управе царина, ДЕА – САД, те полиције Велике Британије, Хрватске, Србије, Аустрије, Словеније, а све у сарадњи са Европолом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана