Ухапшено 37 лица од којих 11 полицајаца

Агенције
Ухапшено 37 лица од којих 11 полицајаца

Загреб - Хрватска полиција ухапсила је 37 особа, међу којима и 11 полицајаца, због сумње да су учествовали у продаји односно куповини информација о тајним истрагама УСКОК-а, јавиле су агенције.

Ухапшени су полицајци из бјеловарско-билогорске, копривничко-крижевачке, вировитичко-подравске, пожешко-славонске и међимурске полицијске управе, те власници трговачких друштава и предузећа која се баве аутопревозом.

Ухапшени полицајци наводно су за новац откривали великим превозницима када ће и гдје полиција проводити контроле, јавила је Хрватска Радио-телевизија.

Претходно је у овој афери било ухапшено пет лица против којих је УСКОК покренуо истрагу: два полицајца Марко Свалина и Вјекослав Дрнић, као и Владо Рајић, Игор Млинар и Рудолф Крпина, којима је одређен једномјесечни притвор.

УСКОК сумња да су купци тајних полицијских информација за новац набављали и препродавали податке о томе да ли се против одређених особа воде криминалистичке истраге и због чега.
Хрватски медији раније су писали да су због продаје информација биле угрожене неке акције за спрјечавање организованог криминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана