Ухапшено 10 лица због трговине дрогом, претреси у више градова

Срна
Ухапшено 10 лица због трговине дрогом, претреси у више градова

СКОПЉЕ - Полиција у Сјеверној Македонији ухапсила је данас 10 лица због трговине дрогом и извршила претресе у више македонских градова, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Координисана полицијска акција извршена је с циљем разбијања организоване криминалне групе која је дјеловала у више градова Сјеверне Македоније, а бавила се организовањем, набавком и продајом марихуане.

Четворо ухапшених је из Ђевђелије, три лица су из Струмице, два из Струге и једно са Демир капије.

Током претреса на четири локације у Струмици, Струги, Ђевђелији и Битољу пронађен је новац и већа количина дроге код правног лица регистрованог за обављање дјелатности гајења зачинског биља, ароматичног и љековитог биља намијењеног у медицинске сврхе, наводи се у саопштењу.

Од октобра прошле године, када је акција почела, предузето је више оперативно-тактичких мјера и активности на сузбијању ове групе.

Ухапена лица биће приведена судији за претходни поступак, а пронађена дрога предата на вјештачење. Након комплетирања документације, у сагласности са јавним тужиоцем против ових лица биће поднесена пријава због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана