Ухапшени због корупције и прања милиона евра

Агенције
Ухапшени због корупције и прања милиона евра

Мадрид - Полиција у шпанском љетовалишту Љорет де Мару ухапсила је четири особе под сумњом да су умијешане у корупцију и прање милиона евра, јавиле су у петак агенције.

Ухапшени се сумњиче за злочине у оквиру криминалне групе која би можда могла да се повеже с једним од десет најтраженијих криминалаца с листе америчког Федералног истражног бироа (FBI) Семјона Могилевича.

Како је саопштила шпанска цивилна гарда, ухапшени у овом шпанском љетовалишту припадају криминалној мрежи која је "опрала новац великих криминалних организација са сједиштем у Русији, попут организација Солнцевска и Соломонска".

Истрага под називом "клотилда", у оквиру које су истражитељи претресли просторије градоначелника и више предузећа, утврдила је да има индиција да су неке од тих компанија повезане с Могливичем, додаје се у саопштењу.

Међу ухапшенима је руски предузимач Андреј Петров. Истражују се и околности под којима је Петров склопио уговор о изградњи трговинског центра на некадашњој плажи у Љорет де Мару, наводи се из извора блиских истрази.

Једна од компанија у власништву Петрова била је спонзор фудбалског клуба чији је предсједник био локални званичник задужен за урбанизам.

У Љорет де Мару, популарној туристичкој дестинацији на Коста Брави, живи више од 1.800 руских држављана, што чини 4,5 одсто становништва у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана