Ухапшени у Загребу нису чланови Пинк Пантера

Новости
Ухапшени у Загребу нису чланови Пинк Пантера

Београд, Загреб - Саша Антонић, Александар Тасић и Дејан Костић су Срби који су ухапшени због сумње да су планирали пљачку банке у Загребу.

У великој полицијској акцији у Загребу, у којој су учествовали специјалци, а користио се и хеликоптер, у уторак је ухапшено више држављана Србије и Црне Горе који су наводно планирали пљачку банке.

Хрватска полиција, у сарадњи са МУП Србије, Аустрије и Њемачке спријечила је "пљачку века" коју су планирала три Србина, два држављанина БиХ и један Црногорац. Иако се калкулисало да се ради о балканском огранку групе "Пинк Пантер", полиција је то демантовала, а криминалци су ухапшени у загребачком насељу Сигет.

Зна се да је један од ухапшених држављана Србије унајмио стан у Новом Загребу, гдје су касније дошли и други чланови групе. Рентиран је простор на још неколико локација и тамо је пронађено доста алата који је требало да буде искоришћен у пљачки! У међувремену су чланови групе украли и два луксузна "аудија А6", којима су планирали да побјегну послије разбојништва. Полиција је приликоом хапшења запленила оружје, панцире, "фантомке", сав могући алат, уређаје за везу ...

Све вријеме полиција је у вези са колегама из Србије, одакле су добили важне податке који су помогли да се изведе акција хапшења. Утврдиће се која су све кривична дјела ухапшени починили, не само у Хрватској, већ и у другим европским државама. Сви ухапшени су у притвору, а материјал је предат Уреду за сузбијање корупције и организованог криминала.

''Правовременом акцијом је спријечено озбиљно кривично дјело, а самим тиме је повећана и сигурносту Загребу'', рекао је Данијел Жугел, начелник Сектора криминалистичке полиције у Загребу, преносе Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана