Ухапшени тужилац Чађеновић остаје у притвору

Срна
Ухапшени тужилац Чађеновић остаје у притвору

ПОДГОРИЦА - Ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је као неосновану жалбу одбране Саше Чађеновића на одређивање притвора том ухапшеном специјалном тужиоцу, потврдила је портпарол суда Аида Музуровић. Чађеновићу је притвор раније одређен због опасности од бјекства и да утиче на свједоке.

Он је хапшен 9. децембра због сумње да је на функцији коју обавља починио кривично дјело стварање криминалне организације и више кривичних дјела злоупотребе службеног положаја.

Чађеновић је ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумњи да је од друге половине 2020. до 2022. године постао члан криминалне организације "Кавчани".

Осумњиченом се ставља на терет да је од средине 2020. до ове године постао припадник "кавачког клана", са улогом и задацима да као специјални тужилац у овом тужилаштву не предузима кривично гоњење и не покреће кривичне поступке против организатора и чланова те криминалне организације.

Задатак му је био и да онемогућава да буду откривени као извршиоци најтежих кривичних дјела и да не предлаже да се припадницима организације који су лишени слободе одреди притвор, што је прихватио и извршавао у више кривичних предмета, саопштено је из Специјалног државног тужилаштва.

Чађеновић је пред Вишим судом у Подгорици негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет.

Он је у септембру 2015. изабран у тим Специјалног државног тужилаштва, којим је до 17. фебруара ове године руководио бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана