Ухапшени осумњичени за убиство „шкаљарца“

ГС
Ухапшени осумњичени за убиство „шкаљарца“

ПОДГОРИЦА - Подгоричанин Новица Ђикановић ухапшен је због сумње да је учествовао у убиству „шкаљарца“ Видака Вујовића, преносе црногорски медији.

Као директни извршилац тог злочина осумњичен је Дражен Војводић коме је одређен притвор до 30 дана.

Из Управе полиције саопштили су да су у потпуности расвијетили убиство двадесеттрогодишњака, који је најприје усмрћен из ватреног оружја, а затим је његово тијело запаљено.

Тијело Вујовића пронађено је у суботу ујутру у насељу Штеке, надомак Подгорице.

Тог двадесеттрогодишњака, показују прелиминарни подаци из истраге, погодила су четири од пет испаљених хитаца из ватреног оружја, након чега је његово тијело запаљено.

-Полиција је, 8. априла 2023. године, дошла до сазнања да је једно лице лишено живота употребом ватреног оружја, а потом запаљено, те одмах предузела низ оперативно-тактичких и истеажних радњи у сарадњи са форензичарима и Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, које су прво довеле до идентификације директног извршиоца тешког убиства, а који је јуче лишен слободе - пише у саопштењу полиције уз навођење иницијала.

Како наводе, сумња се да је Војводић 31. марта 2023. године у временском периоду између 16 и 17.30 часова, користећи однос повјерења са Вујовићем дошао по њега возилом „вw голф“ барских регистрарских ознака и одвезао га до мјеста Штеке.

- Ту је са директним умишљајем на подмукао начин намамио оштећеног на погодно мјесто, након чега га је употребом ватреног оружја – пиштоља марке „ЦЗ М57“ цал. 7.62мм лишио живота, испаљујући у његовом правцу најмање четири пројектила -  казали су из полиције.

Након извршеног кривичног дјела, из полиције наводе да се Војводић удаљио са лица мјеста, да би после извјесног времена дошао на мјесто извршеног дјела са Ђикановићем, а они су заједно запаљивом тешношћу полили беживотно тијело Вујовића како би уклонили доказе учињеног дјела.

Полиција је претресом возила које користи Војводић, пронашла пиштољ којим је извршено кривично дјело, а који је је вјештачен у Форензичком центру Управе полиције, као и многи други трагови који су изузети како са лица мјеста кривичног дјела, тако и из возила осумњиченог.

Полиција је, како наводе у саопштењу, од више особа прикупила обавјештења, више особа је полиграфски тестирано, те су изузели велики број видео-записа са видео-надзора.

-Претресом просторија које користи Н. Ђ. пронађена је и одузета ловачка пушка и муниција, због чега му се на терет ставља и кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја. Претрагом терена у близини куће Н. Ђ. пронађен је мобилни телефон са оштећењима за који је утврђено да је припадао оштећеном В. В." - пише у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана