Ухапшени Јерменин и Албанац због припреме убиства , за Грком се трага

Танјуг
Foto: Муп Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Међународна екипа спремала се да изврши ликвидацију једног Будванина, али је црногорска полиција успјела да на време осујети њихов план и ухапсила чланове те екипе, преносе подгоричке Вијести.

Први подаци из истраге указују да су убиство припремали ухапшени Јерменин Артјом Мнатсаканијан и албански држављанин П. Џ., а полиција верује да је у истој групи био и Грк П. В. за којим још трагају.

„Вијести” су од неколико извора из безбједносних служби добили податке да полиција вјерује да је мета групе плаћених убица највероватније био Будванин, који је и раније неколико пута био на списку за мафијашке ликвидације.

Према тим подацима, да се спрема ликвидација у Будви службе су имале информацију још пре 15-ак дана: први оперативни подаци указују на то да је Будванин највјероватније требало да буде на удару плаћеничке групе, након што је прексиноћ у том граду ухапшен Јерменин са више комада оружја и силиконским маскама за лице.

Због тог податка, биле су појачане полицијске контроле чланова организованих криминалних група и оперативно интересантних особа, што је, тврде из Управе полиције, довело до тога да се спријечи убиство у Будви.

Полиција је у четвртак увече у Улици Словенска плажа, уочила аутомобил „поло” барских регистарских ознака, након чега су ухапсили јерменског држављанина и пронашли неколико комада оружја, муницију и силиконску маску.

„Возило се зауставило на земљаном паркингу у слијепој улици испред полицијских службеника, а непосредно након заустављања из возила су нагло изашла три лица и дала се у бјекство. Том приликом припадници полиције су сустигли једно лице”, саопштила је Управа полиције.

Након хапшења Јерменца и проналажења оружја, полиција је блокирала Будву, али и обавјестила све расположиве јединице које су упућене у центар града, како би заједно са службеницима криминалистичке полиције покренули опсежну потрагу за двојицом бјегунаца.

Током дана ухапшен је још један осумњичени, П. Џ., за којег се верује да је са Јерменином био у аутомобилу. У Основном државном тужилаштву у Котору „Вијестима” је потврђено хапшење још једне особе.

Осумњичени ће у законском року бити спроведени државном тужиоцу ради саслушања, након чега ће бити донета одлука о даљем току поступка.

Дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору прексиноћ је са припадницима Одељења безбедности Будва извршио увиђај на проширењу поред здања будућег хотела, чији је власник притворени Мило Божовић.

„У возилу су пронађена два пиштоља марке ‘глок’ са оквирима у којима се налазило по 19 комада муниције, аутоматски пиштољ ‘шкорпион’ са пригушивачем и 17 комада муниције, две силиконске маске, као и више пари рукавица и гардеробе за пресвлачење. 

Након утврђивања идентитета, полиција је по налогу државног тужиоца, лишила слободе М. А. због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Предузимају се даље истражне радње на утврђивању свих околности под којима је планирано извршење тешког кривичног дјела које је спријечено ефикасном реакцијом припадника Одељења безбедности Будва”, закључује се у саопштењу Управе полиције.

Криминалистичка полиција позвала је јуче током дана на информативне разговоре неколико Будвана, који су у документу СОЦТА (документ о Процени опасности од тешког и организованог криминала у Црној Гори), заведени као припадници криминалних организација.

Полиција је такође претресла велики број станова у Будви у потрази за бегунцима, али и доказима о томе ко је све био укључен у припрему ликвидације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана