Ухапшени челници полиције Вуковара

Index.hr
Ухапшени челници полиције Вуковара

Вуковар, Загреб - Због сумње да су злоупотребили положај и овлашћења, у акцији УСКОК-а ухапшен врх вуковарско-сријемске Полицијске управе и више цивила.

Како наводи хрватски портал index.hr, приведени се сумњиче за злоупотребу положаја, примање и давање мита и трговање утицајем.

Међу ухапшенима су и Блаж Топаловић, начелник ПУ вуковарско-сријемске и његов замјеник Мато Кирхбауер.

Наводи се и да ће након завршетка криминалистичког истраживања приведене особе бити предате притворском надзорнику, а против њих ће полиција предати кривичну пријаву Ускоку.

"У склопу ове вишемјесечне истраге данас је на подручју двије полицијске управе, вуковарско-сријемске и осјечко-барањске ухапшено 16 хрватских држављана, међу којима се налази и 9 полицијских службеника", саопштила је Управа полиције.

Приведено је девет полицајаца и седам цивила.

Начелник полиције Владо Доминић до даљег је приведене полицајце удаљио из службе. Терети их се да су нарушили углед полиције уступајући службене податке неовлашћеним особама. Шеф МУП-а Ранко Остојић за вршитеља дужности начелника ПУ вуковарско-сријемске именовао је Мирослава Пужа.

"Да би ПУ Вуковарско-сремска нормално функционисала, предложио сам министру унутрашњих послова да дође овдје Мирослав Пуж који ће преузети даљу координацију до избора новог начелника полицијске управе", рекао је Доминић.

По завршетку истраге, ухапшени су одведени у притвор. Против њих ће полиција поднијети кривичну пријаву Ускоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана