Ухапшени челни људи општине Будва

Срна
Ухапшени челни људи општине Будва

Подгорица - У Будви су јутрос ухапшени челни људи општине због сумње да су злоупотријебили службени положај и оштетили општински буџет за више милиона евра, јављају црногорски медији.

Ухапшени су, како се наводи, предсједник општине Лазар Рађеновић, менаџер града Милена Маровић-Богдановић, бивши потпредсједник општине Драган Маровић, бивши предсједник општине Рајко Куљача и бивши општински функционер Александар Тичић.

Хапшење је извршено јутрос око 6.00 часова по налогу Специјалног тужилаштва, због сумње да су злоупотријебили службени положај приликом изградње тржног
центра и платоа на плажи Јаз и тако оштетили буџет општина Будва за више милиона евра.

У овој акцији ухапшено је још неколико лица која су била чланови Комисије за процјену радова.

Ухапшени ће данас бити саслушани пред главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем.

Црногорски медији недавно су објавили да је међу бившим и садашњим челницима будванске општине завладала "општа паника", након што је процурила информација да је Тужилаштво добило негативан извјештај вјештака у вези са градњом платоа на Јазу, а штета се процјењује на неколико милиона евра.

Плато на Јазу је саграђен почетком 2007. године, уочи концерта музичке диве Мадоне, када је, наводно, мимо законских процедура и проведених тендера тај посао додијељен приватној будванској фирми "Гуги комерц", чији је инвеститор Бранислав Савић.

Спекулисало се да је тим послом настала штета од седам милиона евра. Међутим, прецизну процјену дали су вјештаци економске и грађевинске струке, чије налазе тренутно анализира Специјално тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана